Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на накладките...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
    опа пак ме вкара във филм -как се сменя вътрешната помпа на тея кочини ?
    Не е много трудно,малко е гърч ма шса оправиш
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Не е много трудно,малко е гърч ма шса оправиш
      още преди 3 години взех помпата щот течеше - познай дали я смених . проблема е че и други майстори видни сливенски не можада говоря за тая до педаля
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

С много търпение и 'мамата' ще стане.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
          На алфите след '97 (с вътрешния фейслифт, или иначе казано с новото табло) лостчетата не светят

Е как не светят бе???? Аз таман уговорих жичкаджия супер майстор да му я карам да ги поправя... И то ся ако излезе, че фабрично не светят, ебаси резила...
          Ма според мен нали не може след фейслифт да има по-малко екстри?
          А, сетих се, колата е `талянска((
          Е, това обяснява всичко))
          Може да се направи да светят. Има и тема за това как да стане Аз съм го правил с СМД светодиоди и става перфектно. Даже може да си ги направиш да светят какъвто искаш цвят.

Ето я темата:
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17409
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            А защо се стигна до обезвъздушаване тогава? Имал ли си проблем преди това със спирането?
            Щото при проста смяна накладки НЕ се налага обезвъздушаване.
            Така е, но може да е имало още някой проблем. Както го описва колегата в първия пост, това са типични симптоми на въздух в системата.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
              още преди 3 години взех помпата щот течеше - познай дали я смених . проблема е че и други майстори видни сливенски не можада говоря за тая до педаля
              Глей са работата е дебела особенно ако е изгнила тогава ше трябва да се резне тръбичката и нова. Не е философия само дето не трябва да допускаш да ти влиза прекалено много кръв в главата докато си наопаки
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

хич нема да и се мъча - на 13 -ти съм в софия -ще изровя помпата и дано боби се навие да я смени
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  Така е, но може да е имало още някой проблем. Както го описва колегата в първия пост, това са типични симптоми на въздух в системата.
                  Напълно съм съгласен, но пък пише, че едвам е докосвал спирачката и колата е спирала. Даже за ABS споменава. Аз нарочно разпитвам, за да стане максимално ясно какво и защо е правено по колата. Нямам за цел да споря или да налагам мнение.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Значи с накладките се наложи да сменям и някви маркучета за спирачките защото 1-я се беше запушил, а другия леко пукнат(не течеше де) И явно заради това обезвъздушаваха.
                    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Аз имах подобен проблем преди време,със старата кола 145 1.6 боксер.След смяна на накладки спирачките ептем изчезнаха,оказа се че е протекла помпата на съединителя,дърпа въздух и нема спирачки.Сменихме помпата и спирачките се появиха
                      И ас имам подобен проблем сега,само че след смяна на цилиндърчето на съединителя,много зле станаха тия спирачки на моменти даже не ще да спира като е натиснат до доло педала.
                      Смятам и ас да ги обезвъздушавам.
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Освен всичко, което са ти написали колегите до тук..., имай в предвид че докато се напаснат накладките към дисковете, чувството е че все едно наистина нямаш спирачки...(поне при мен е така...) Като минеш 100км всичко си идва на мястото...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Освен всичко, което са ти написали колегите до тук..., имай в предвид че докато се напаснат накладките към дисковете, чувството е че все едно наистина нямаш спирачки...(поне при мен е така...) Като минеш 100км всичко си идва на мястото...
                          Ами и на мен така ми казаха. Ще изчакам малко пък да видиме какво ще стане.

Comment

Гледай да караш лекичко, за да избягваш резки спирания и тн Първо, че няма да можеш да спреш и ще се препотиш 5 пъти, докато виждаш наближаващата задница на колата от пред и второ ще изпечеш накладките и после ще ти свирят...(това от личен опит ти го казвам)...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Гледай да караш лекичко, за да избягваш резки спирания и тн Първо, че няма да можеш да спреш и ще се препотиш 5 пъти, докато виждаш наближаващата задница на колата от пред и второ ще изпечеш накладките и после ще ти свирят...(това от личен опит ти го казвам)...
                              Благодаря ти за съветите, ще направя всичко по силите ми

Comment

Дам карай наистина внимателно. Аз вчера от 40 едвам спрях на 2см от една кола, то не беше блокаж на гумите, поднасяне и т.н. като спрях не можах да повярвам, че не се ударих и всичко заради некъв ватман дето си изпусна спирката на трямвая и спря 20м. по напред.

Comment

Working...
                                X